САЛОН ЗА КРАСОТА


Настоящият инвестиционен проект предвижда изграждане и оборудване на малък салон за красота с РЗП от 100 кв.м., включващ фризьорски салон, козметичен салон, помещение за масаж и сауна, при годишна заетост от 60%.   
Важна предпоставка за успешната реализация е липсата в радиус от 20 км на търговски обект, предлагащо подобен вид услуги, в резултат на което, потенциалните клиенти в момента прибягват до услугите на фризьорските салони в близките градове, което от своя страна води и до оскъпяване на продуктите заради транспортни разходи, и до загуба на време, породено от неудобството да пътуват. Този отрицателен ефект важи с още по-голяма сила за дамите, особено по време на поводи, като семейни тържества, рождени дни, национални празници и др.
Същността на бизнеса се базира на постигане на оптимален баланс в комбинацията между качество на услугите и цена, като основно преимущество на кандидата се явява предлагането на услугите за разкрасяване на изключително конкурентни цени – приходи от 30 лева на час комплексно за всички услуги на центъра, формирани на база от 2 подстригвания х 4 лв., един частичен масаж от 6 лв., едно почистване на лице от 10 лв. и половин час престой в сауната от 6 лв, което отчитайки факта, че наблизо няма алтернативен доставчик на аналогични услуги, обуславя безпроблемна постоянна заетост на салона за краста.
За сравнение, в национален мащаб, в търговските обекти с аналогична дейност в градовете няма салон, който да работи на цени по-ниски от:
- 5 лв. за дамско подстригване
- 15 лв. за частичен масаж
- 15 лв. за почистване на лице
- 10 лв. за половин час престой в сауна.

Научете повече за проекта и как можете да получите пълния му текст тук

0 коментара: