ЦЕХ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА МЕБЕЛИ


Настоящият инвестиционен проект предвижда изграждане на цех за производство на дървени конструкции от масив и мебели от ПДЧ.   
Предвидената в прогнозния финансов бизнес план инвестиция ще даде възможност на инициатора на проекта за оборудване на цеха с нови високо ефективни машини и съоръжения, като циркуляр, фреза, шлайф машина, абрихт, банциг, бормашина, кантираща машина и инструменти, които ще предоставят възможност за извършване на широка гама от дървообработващи операции и за производството на богат асортимент от изделия.
Важна предпоставка за успешната реализация е  липсата в околните села на предприятие, предлагащо подобен вид услуги, в резултат на което, потенциалните клиенти от района в момента прибягват до услугите на дърводелските работилници в близък град, което от своя страна води и до оскъпяване на продуктите заради транспортни разходи. 
Същността на бизнеса се базира на обслужването на пазарен сегмент от потенциални потребители на този вид услуги, състоящ се от представители на две социални групи. Първата от тях, и прогнозирана като основна за източника на приходи,  е групата на средностатистическите местни жители. Населеното място, на територията на което ще бъде изграден цехът, заедно с околните близки села в радиус от 20 км, могат да сформират своеобразен пазар от 1000 до 3000 домакинства, тъй-като в предвид същността на селския начин на живот и техническата структура на тези домакинства, а именно преобладаващата заетост в селското стопанство, необходимостта от подобен вид услуги е често явление, свързано с изработването и ремонта на различни видове конструкции, заграждения, стопански постройки и др. 
Втората група се състои изцяло от дериват на горепосочената и в частност от жители на селския регион, които искат да обновят или ремонтират домашното си обзавеждане. Този пазарен сегмент в 90% от случаите потребява услугите по производството, доставката и монтажа на мебели, за изработката на които фирмите използват предимно ПДЧ - кухни, спални, холни секции и др. 
Основно преимущество на инициатора, което в допълнителна степен подсилва ефекта за оптимизация на крайните цени в резултат на липсата на транспортни разходи, поради факта че производственият цех се намира в непосредствена близост до потенциалните клиенти, са и първоначално заложените по-ниските цени на предлаганите стоки и услуги от тези на конкурентите в национален мащаб. 
Предвид на малкия капацитет на цеха, както и на горепосочените предпоставки, при правилно структуриране на бизнеса инициаторът ще осигури безпроблемна постоянна заетост на едно такова производствено предприятие.

Научете повече за проекта и как можете да получите пълния му текст тук

2 коментара: