ЦЕХ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА МЕТАЛНИ ИЗДЕЛИЯ



Настоящият инвестиционен проект предвижда изграждане на цех за производство на метални изделия и конструкции с капацитет за производство на 2 тона готова продукция на месец.   
Предвидената в прогнозния финансов бизнес план инвестиция ще даде възможност на инициатора на проекта за оборудване на цеха с нови високо ефективни машини и съоръжения, като хидравлична преса 20 т, инверторен заваръчен апарат, машина за огъване на тръби, апарат за плазмено рязане, струг, фреза, абкант, колонна бормашина и инструменти, които ще предоставят възможност за извършване на широка гама от металообработващи операции и за производството на богат асортимент от метални изделия.
Важна предпоставка за успешната реализация е  липсата в околните села на предприятие, предлагащо подобен вид услуги, в резултат на което, потенциалните клиенти от района в момента прибягват до услугите на железарски работилници в близък град, което от своя страна води и до оскъпяване на продуктите заради транспортни разходи, и до ненавременна реакция, тъй-като в голяма част от случаите, особено при ремонта на селскостопански инвентар, клиентите изискват решаване на проблема възможно в най-кратки срокове. 
Същността на бизнеса се базира на обслужването на пазарен сегмент от потенциални потребители на този вид услуги, състоящ се от представители на две социални групи. Първата от тях, и прогнозирана като основна за източника на приходи,  е групата на средностатистическите местни жители. Населеното място, на територията на което ще бъде изграден цехът, заедно с околните близки села в радиус от 20 км, могат да сформират своеобразен пазар от 1000 до 3000 домакинства, тъй-като в предвид същността на селския начин на живот и техническата структура на тези домакинства, а именно преобладаващата заетост в селското стопанство, необходимостта от подобен вид услуги е често явление, свързано с изработването и ремонта на метални сечива, приспособления, конструкции, заграждения, стопански постройки, селскостопански машини и др. 
Втората група се състои изцяло от представители на местния бизнес и в частност от заетите в селското стопанство. Намиращите се в региона зърнопроизводители, зеленчукопроизводители и/или животновъди поддържат значителни по размери инфраструктурни стопанства и машинни паркове, които изискват регулярно прибягване до услуги за производство и ремонт на метални изделия. 
Основно преимущество на инициатора, което в допълнителна степен подсилва ефекта за оптимизация на крайните цени в резултат на липсата на транспортни разходи, поради факта че производственият цех се намира в непосредствена близост до потенциалните клиенти, са и първоначално заложените по-ниските цени на предлаганите стоки и услуги от тези на конкурентите в национален мащаб в размер на  4 лв. на килограм за готова продукция. 
Предвид на малкия капацитет на цеха, както и на горепосочените предпоставки, при правилно структуриране на бизнеса инициаторът ще осигури безпроблемна постоянна заетост на едно такова производствено предприятие.

Научете повече за проекта и как можете да получите пълния му текст тук

1 коментар:

  1. Хорошие статьи, слышали ли вы о LFDS (Служба финансирования Le_Meridian, электронная почта: lfdsloans@outlook.com --WhatsApp Contact: +1-9893943740--lfdsloans@lemeridianfds.com), как служба финансирования США / Великобритании, они предоставляют мне кредит в размере 95 000 долларов США чтобы начать свой бизнес, и я платил им ежегодно в течение двух лет, и у меня осталось еще 2 года, хотя мне нравится работать с ними, потому что они являются подлинными Кредиторами, которые могут дать вам любой вид кредита.

    ОтговорИзтриване