ПИВОВАРНА ЗА САЙДЕР


Настоящият инвестиционен проект предвижда закупуване на технологично оборудване за изграждане на пивоварна за производство на ябълков сайдер, с капацитет на производство от 500 литра на ден (или преработка на 1 тон ябълки, при годишна заетост от 60%). 
Ябълковото вино е ниско-алкохолна, газирана напитка, която се прави от ябълков сок и се подлага на ферментация без да се добавят дрожди. То е сравнитело евтина напитка, вкусът на която зависи от използваните за приготвянето му ябълки, от добавеното количество захар, круши или други сладки плодове. Тези съставки са важни, защото ако се добавя само чист ябълков сок, той не притежава необходимата захарност, а освен това ябълките сами по себе си съдържат малко количество танини. За производството на ябълково вино се използват специално отглеждани за целта ябълки.
Богатите на вкусове сайдери са плод на блендиране на няколко сорта ябълки. При наличие на стотици възможности, са нужни много опит и познаване на видовете, за да се намери точния баланс на вкусове. Като цяло, за да се създаде добър сайдер се смесват сладки и тръпчиви ябълки- Типичната смес може да включва неутрална база от 50%, 20% тръпчиви, 20% ароматни, и 10% стипчиви. Извън смесването на ябълките, някои производители на сайдер, също така подобряват вкуса чрез добавяне допълнително на танинова, ябълчена, и други природни киселини. Танините добавят леко горчив и тръпчив вкус на сайдера, а ябълчената, лимонената и винената киселини, пикантен и кисел. Те също така помагат да се потисне замърсяването с вредни микроорганизми.
Ябълките обикновено се прибират през есента. Стандартно те се берат на ръка, след което се прехвърлят в големи контейнери, които побират около половин тон плодове, но механичното прибиране днес е по-често използвано като технология. Тези контейнери се транспортират към завода за преработка, където се съхраняват на открито за около една седмица, време достатъчно да омекнат. Това прави ябълките по-лесни за обработка, както и увеличава количеството на захар в сока им.

Научете повече за проекта и как можете да получите пълния му текст тук

0 коментара: